· 

Новини партнерів. На зв'язку Маріуполь.


Вранці у неділю, 18 березня, замість того щоб валятися у ліжку, всі учні «Центру інноваційного підприємництва» Приазовського державного технічного університеу (м.Маріуполь) зібралися у аудиторії, щоб представити свої проекти експертам стартап школи Sikorsky Challenge.

 

Доповідачі дещо нервували, бо вони вперше робили повноцінну презентацію свого проекту не перед командою Центру, а сторонніми слухачами. А нервували дарма, бо запрошені експерти високо оцінили рівень підготовки проектів. Усього їх було представлено 10:

 

  • Smart Boiler — смарт приставка до будь-якого бойлера, яка за рахунок штучного інтелекту допоможе зекономити до 30% електроенергії на підігріві води.
  • EcoJunk — сервіс зі збору вторсировини для подальшої переробки. Це не тільки турбота про екологію але й вигідний бізнес.
  • ReOsteo — маркетплейс з продажу деталей для остеосинтезу.
  • Artist archery — це майстерня з виготовлення ексклюзивних луків на замовлення. Завдяки зручному онлайн-конфігуратору кожен бажаючий може зібрати собі лук своєї мрії, а майстер втілить цю мрію в життя.
  • Просто простір — онлайн-платформа, що об'єднає творчих людей та ремісників міста, де всі бажаючі зможуть знайти цікаві майстер-класи та навчитися чомусь новому.
  • HelPPets — маркетплейс для пошуку та надання послуг з вигулу та догляду за домашніми тваринами. Терміново визвали на роботу? Погано себе почуваєте й не можете вийти на прогулянку з улюбленим собакою? HelPPets допоможе знайти того, хто вигуляє вашого улюбленця, відвезе його до ветеринара або привезе корм додому.
  • Золоте яєчко — екологічна птахоферма з виробництва курячих яєць та м'яса під ключ: від будівництва до надання поголів'я курчат для вирощування, а також дистриб'юторська мережа для продажу продукції приватних виробників.
  • Яблучний рай — це вирощування рідкісних сортів яблук для подальшої реалізації в партнерстві з власниками землі.
  • Walking hookah — це сервіс з аренди та доставки готових смачних кал'янів додому протягом години.
  • Wally — магнітна іграшка-машинка з дистанційним керування та елементами навчання дітей основам програмування, що вміє їздити вертикальною поверхнею.

 

Після кожної доповіді тренери Sikorsky Challenge робили свої зауваження, які в основному стосувались самого виступу та презентації. Записавши зауваження, стартапери пішли виправляти помилки, бо попереду на них чекали індивідуальні консультації.

 

У понеділок та вівторок (19 та 20 березня) кожний учень Центру отримав одну годину індивідуальних консультацій від Ігоря Пеєра. Під час консультацій Ігор дав багато цікавих порад початковим підприємцям. Декому він порадив як покращити бізнес-модель. Комусь підказав особливості маркетингу їх продукту. Стартапу «Яблуневий рай» тренер допоміг значно зменшити витрати на аренду землі, запропонувавши цікаву ідею де взяти землю без грошей. Що саме запропонував Ігор ви зможете дізнатися на UpFeste 2018, який відбудеться 28 березня, початок о 12 годині.

 

Всі учні Центру відзначили користь консультацій та пообіцяли врахувати поради експертів до презентацій на фестивалі.