· 

"МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС"


 

Друзі, з 20 лютого 2018 року на сході України стартував проект "МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС", фінансово та організаційно підтриманий Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Місія проекту – перетворити перспективний, але знесилений війною східний регіон України на вітчизняну «Кремнієву долину», розбудувати мережу інноваційних кластерів, в яких молодь Донбасу зможе навчатися інноваційному підприємництву та перетворювати свої креативні ідеї в успішні стартап-компанії.

 

Проект передбачає розвиток інноваційного середовища у ВНЗ Донецької та Луганської областей як складової частини загальноукраїнської університетської інноваційної екосистеми.

 

Для виконання цієї місії будуть залучені інноваційний холдинг «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» (м. Київ), міжнародні та вітчизняні тренери з інноваційного підприємництва.

 

Невдовзі на базі Донецького національного технічного університету, Донбаської державної машинобудівної академії, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля запрацюють Стартап школи «Sikorsky Challenge».

 

На базі Cтартап шкіл за методиками Sikorsky Challenge пройдуть навчання:

 

  • менеджери (організатори, координатори) університетських Стартап шкіл
  • тренери з підготовки стартаперів
  • студенти, аспіранти, науковці, інженери та винахідники з основ інноваційного підприємництва.

 

Після завершення навчання передбачено участь перспективних проектів випускників Стартап шкіл у конкурсах, пошук інвесторів та відкриття стартап-компаній.

 

Запрошуємо до участі всіх бажаючих задля того, щоб «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНАВ ДОНБАС