"МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС". Новини Стартап школи Sikorsky Challenge.

Весна та початок літа 2018 стали спекотними для Стартап шкіл Sikorsky Challenge східного регіону України. Адже до завершення першого етапу проекту "МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ «СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ» ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС", підтриманого Проектом «Зміцнення громадської довіри» (що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID)), залишається менше двох місяців.

 

В рамках проекту у трьох стартап школах Sikorsky Challenge (Східноукраїнський національний університет ім.Володимира Даля (м. Сєвєродонецьк), Донецький національний технічний університет (м.Покровськ) та Донбаська державна машинобудівна Академія (м.Краматорськ)) пройшли тренінги  «Основи інноваційного підприємництва та практика запуску стартапу» (Ігор Пеер), «Створення студентських компаній: практичні аспекти» (Олексій Струцинський) та «Підготовка презентації для інвестора» (Олексій Струцинський) .

У квітні-травні 2018 участь у тренінгах взяли по дві групи з кожної стартап школи. На тренінгу «Основи інноваційного підприємництва та практика запуску стартапу» учасники з'ясовували, що ж таке стартап і  чим відрізняється запуск стартапа від відкриття малого бізнесу,  ділилися власними ідеями і вчилися перевіряти гіпотези своїх бізнес-ідей на потенційних клієнтах в аудиторії, формували бачення фінансової моделі своїх ідей та вчилися презентувати свої проекти.

 

"Якщо перший день тренінгу був спрямований більше на командну роботу, то протягом другого кожен із учасників чотирьох великих груп повинен був віднайти та представити іншим конкурентні переваги свого проекту. Це і ускладнювало роботу, з однієї сторони, адже доводилося розраховувати тільки на свої сили, і значно розширювали спектр озвучених дієвих варіантів – з іншої. Після того, як ця частина завдання була виконана, аудиторія вже традиційно розібрала виступи, визначивши їх сильні та слабкі сторони" (Катерина Щербакова, Донецький національний технічний університет).