Підприємцями не народжуються


Підприємцями не народжуються, ними стають. І ключовим питанням сьогодення є отримання такої освіти, яка допоможе не тільки розібратися в основних теоретичних питаннях, а й отримати перші практичні навички в командній роботі над власними проектами.

 

Найчастіше, людина, яка починає інноваційну справу, має знання в певній професійній галузі та знає, як зробити новий цікавий продукт. Але «знати, як зробити продукт» і «знати свій продукт», це зовсім не одне й те саме.

 

Цю різницю починають розуміти студенти - учасники навчальної програми зі створення стартап-компаній в рамках проекту «Модель стартапів « Сікорські Челендж » об'єднує Донбас».

У квітні 2018 року в нещодавно відкритих стартап школах «Сікорські Челендж» у трьох університетах донбаського регіону були проведені два тренінги: «Основи інноваційного підприємництва. Практика запуску стартапу» та «Створення студентських компаній: практичні аспекти».

 

На тренінгу «Основи інноваційного підприємництва. Практика запуску стартапу» хлопці та дівчата дізналися як формувати взаємовідносини зі споживачем та які ключові ресурси необхідні для реалізації стартапу. А головне – відпрацьовуючи власні ідеї, вони на практиці застосували отримані знання.

 

 

Дводенній тренінг «Створення студентських компаний: практичні практичні аспекти» провів Олексій Струцинський. Олексій розповів про інструменти, за допомогою яких можна зробити втілення ідеї у життя більш простим та ефективним.

 

 

Задля того, щоб теоретичні знання перетворилися в практичні вміння та навички, треба багато працювати самостійно. Не треба боятися помилок - вони все одно неминучі.

 

Пройде час і слухачі стартап шкіл почнуть думати як підприємці, прораховувати результати своїх дій як підприємці, і у них сформується нове бачення. Але це справа далеко не одного дня.

 

А поки студенти разом із менторами проходять шлях від задуму до перетворення своїх ідей в проекти та перевіряють, чи життєздатні їхні моделі, чи зможуть вони у перспективі стати прибутковим бізнесом.

 

 

Нагадаємо, що проект «Модель стартапів Сікорські Челендж об'єднує Донбас» фінансово та організаційно підтриманий Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).