· 

У Краматорську почала роботу Стартап-школа Sikorsky Challenge


У Донбаській державній машинобудівній академії відкрилася стартап-школа Sikorsky Challenge у рамках проекту «МОДЕЛЬ СТАРТАПІВ "СІКОРСЬКІ ЧЕЛЕНДЖ" ОБ’ЄДНУЄ ДОНБАС», який фінансово та організаційно підтриманий Проектом «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

На відкриття стартап-школи Sikorsky Challenge, яке відбулося 14 березня, прийшли представники підприємств, міської та обласної адміністрацій, студенти, науковці, викладачі.

 

З привітальним словом виступив ректор Академії професор Віктор Ковальов, який зазначив, що в цьому році ДДМА святкує 65-річний ювілей і відкриття стартап-школи саме в нашому виші є результатом багаторічного наукового розвитку. Багато років Академія була територією творчості, наші науковці, викладачі й студенти мають дуже високий науковий потенціал. Це підтверджено 18-м місцем у Патентній діяльності серед ВНЗ України і 28-м місцем серед усіх організацій нашої країни.

Презентувала проект Інна Малюкова, директор інституту післядипломної освіти НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», директор стартап-школи Sikorsky Challenge, канд. техн. наук. Стартап – це пошук бізнес-моделі для інноваційної ідеї, яка в майбутньому може стати бізнесом і принести прибуток. У стартап-школі навчають інноваційному підприємництву та створюють середовище, у якому креативна молодь отримує умови для втілення своїх ідей у стартап-проекти і можливість залучення інвестицій для їх розвитку.

 

Інна Малюкова зазначила, що програма розрахована на шість місяців. За результатами навчання три кращі проекти будуть відібрані для участі у фестивалі проектів, який відбудеться в Києві. На цьому фестивалі будуть присутні багато інвесторів. Інна Малюкова має надію, що ці проекти отримають фінансування й будуть відкриті стартап-компанії. Як приклад успішної роботи Sikorsky Challenge, вона навела вихід київських стартаперів на ринок України і на міжнародні ринки Азербайджана, Індії та Китаю.

 

Ігор Пеєр, міжнародний тренер, співзасновник інноваційної системи Sikorsky Challenge, директор компанії Be Next IT (Ізраїль), підкреслив, що їх задача, як комерційної організації, знайти якнайбільше цікавих проектів, які можна вивести на ринок. Він зауважив, що Україна дуже цікавить міжнародних інвесторів.

 

За даними американської компанії, яка дослідила інноваційні розробки РСРС, 70 % інновацій колишнього Союзу припадає саме на Україну. В інтерв’ю Ігор Пеєр прокоментував ситуацію на Донбасі, він зазначив, що війна не перешкода, а, навпаки, ресурс – вихід із зони комфорту і є тим поштовхом для створення чогось нового. Ізраїль знаходиться поза зоною комфорту вже 60 років, тому ця країна має такий успіх у стартап-бізнесі.

 

Навчання у стартап-школі ДДМА Sikorsky Challenge почалося триденним тренінгом «Основи інноваційного підприємництва.

 

Запрошуємо до участі авторів цікавих ідей і стартап-команди, а також аспірантів, студентів, учнів старших класів, підприємців, які мають технологічні ідеї для запуску інноваційного стартапу, та інших креативних людей, здатних виконувати різні ролі в стартап-команді.

З сайту ДДМА